Motorrijlessen

Ben je van plan om je motorrijbewijs te halen, kies dan voor Rijschool Sportief!

Kies zelf hoe je de rijlessen wil plannen. Wil je een spoedcursus, zodat je het rijbewijs zo snel mogelijk behaalt, of wil je liever je rijlessen spreiden over een aantal weken, alles is mogelijk!

Plan de lessen alvast met de instructeur in om er zeker van te zijn dat je op de gewenste tijd kan beginnen met de lessen. Je kan zowel in Sneek starten (bij De Stolp) of, als je meerdere uren na elkaar wil rijden, starten vanaf je Rijschool Sportief Cor Eriks in Koudum.

Vanaf De Stolp, te Sneek, start ook het examen. De lessen in Sneek en omgeving zijn een noodzaak om de examenlocatie beter te leren kennen, zodat je tijdens het examen niet voor onverwachte verrassingen komt te staan.

Losse les

€ 44 incl. BTW
  • Start in Sneek

Examen: € 235

Examen bijzondere verrichtingen: € 130

De lessen worden gedaan op een Honda CB500, een vlotte, makkelijk hanteerbare tweecylinder.

Hoe zijn de regels voor het motorrijbewijs?

Als je jonger bent dan 20 jaar, krijg je eerst te maken met de lichte motor (A1). Vanaf 17 jaar mag je daarvoor al theorie-examen doen. Op die leeftijd mag je ook al rijlessen volgen als je bent geslaagd voor je motortheorie-examen of je autorijbewijs hebt. Vanaf 18 jaar mag je de praktijkexamens (voertuigbeheersing en verkeersdeelneming) doen voor het rijbewijs A1.

Wanneer je minimaal 2 jaar in het bezit bent van het rijbewijs A1, kun je overstappen naar de middelzware motor (A2). Daarvoor hoef je alleen maar een praktijkexamen verkeersdeelneming te doen. Wanneer je minimaal 2 jaar in het bezit bent van het rijbewijs A2, mag je overstappen naar de motor met onbeperkt vermogen (A). Ook daarvoor hoef je alleen maar een praktijkexamen verkeersdeelneming te doen.

A2 en A rechtstreeks

Je kunt ook rechtstreeks je rijbewijs halen voor A2 en A. Voor A2 moet je dan minimaal 20 jaar zijn, voor A minimaal 24 jaar. Voor beide categorieën moet je dan een theorie-examen en de twee praktijkexamens doen.

Wil je deze rijlessen graag volgen of wens je meer informatie? Aarzel niet om contact op te nemen!

c.eriks@hetnet.nl

0514 523 357 / 06 5370 0993

Jurisdictie 17, 8715 EP  Stavoren